Puur genieten aan de Noord-Hollandse kust!


Egmond-Binnen heeft een eigen strandopgang, welke vanuit Het Peperhuis lopend of per fiets via een prachtige route door de duinen te bereiken is. Iets verderop, op 5 kilometer afstand, treft u het drukkere strand van Egmond aan Zee, waar u ook met de auto of het openbaar vervoer naar toe kunt gaan.

Rondom Egmond bevinden zich tal van gezellige en interessante plaatsen, zoals Alkmaar, Bergen, Schoorl, Hoorn, Schagen, Enkhuizen en Haarlem. Een bezoek aan Amsterdam behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Op cultureel gebied valt er, zowel in de Egmonden zelf als in de omgeving, genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de molens van Schermerhorn, een tocht door 'Unesco werelderfgoed' de Beemster of een bezoek aan de vele musea die Noord-Holland rijk is. Dicht bij huis treft u de Abdij van Egmond alwaar u, onder andere, een rondleiding kunt krijgen door de kaarsenmakerij, pottenbakkerij en abdijkerk. Overigens worden er in de gemeente Bergen het hele jaar door tal van braderieën en kunstmarkten georganiseerd en zijn er in de zomer iedere week 'kofferbakmarkten' met tweedehands aanbod.

Wandelen en fietsen


B&B Peperhuis Egmond is de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Vanuit het Peperhuis kunt u inhaken op diverse Lange Afstands Wandelpaden (LAW's) en Lange Afstands Fietsroutes (LAF's). Bovendien staat u op minder dan 10 minuten wandelen aan de rand van het prachtige Noord-Hollandse duinreservaat alwaar u verschillende bewegwijzerde routes kunt volgen. De wandelingen in dit uitgebreide natuurgebied variëren van 2 tot 20 kilometer.

Ook historisch gezien zijn er een aantal interessante wandelroutes. Zo is er het Monnikenpad, een wandeling van 8,5 kilometer, die voert langs een prachtig wisselend landschap van polder, bos en duinen. Start en finish zijn bij de Abdij van Egmond-Binnen, op steenworp afstand van het Peperhuis. Wie deze tocht niet lang genoeg vindt, kan een tweede of derde wandelroute toevoegen, namelijk het Hoeverpad (8 km) of het Derperpad (7,5 km).

Voor de fietsers is er een uitgebreid netwerk voorzien van knooppunten waarmee u zelf uw route kunt uitstippelen. Op deze manier kunt u de tocht zo lang maken als u zelf wilt. Fietsen kunt u eventueel bij B&B Peperhuis Egmond of bij Berts2Wielers huren.